Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Караянчева: Радев така и не проумя, че не е партиен лидер, а обединител на нацията
Автор: Екип Varna24.bg 21:34 / 29.09.2020Коментари (0)1802
©
Най-вярната социология са резултатите от частичните местни избори, които се проведоха в неделя в цялата страна. Рухна митът, че не сме легитимни. Опроверга се и друга лъжа на нашите опоненти – че сме заедно с ДПС. Видя се, че в смесените райони ние сме единствената им алтернатива. По тези места дори не знаят, че на жълтите павета една партия се е провъзгласила за най-големия борец срещу ДПС. Те дори не са я чували. Толкова много се направи в цялата страна – инфраструктура, увеличените възнаграждения, геополитическите проекти, преобразените села и градове. Всичко това се оценява, в неделя получихме поредното потвърждение. Това заяви членът на ИК на ГЕРБ и председател на НС Цвета Караянчева по време на среща с актива на ГЕРБ в Благоевград.

"Въпреки убедителната победа на ГЕРБ на местния вот – все още има един човек, който отказва да приеме нашите успехи. Румен Радев така и не проумя, че не е партиен лидер, а обединител на нацията. Водената от него политика не само разруши мостовете между институциите, не само настрои гражданите едни срещу други, но и отблъсна хора от неговия собствен екип, там текучеството е голямо. Вероятно скоро ще остане само той и военните съветници“, коментира Цвета Караянчева и допълни, че Радев по-скоро трябва да се съсредоточи върху трусовете в неговата партия. "6 депутати напуснаха днес БСП, като един от мотивите им е опороченият вътрешнопартиен вот. И БСП и Радев искат да правят следващите избори?“, попита членът на ИК на ГЕРБ.

Караянчева сподели, че е изненадана от сравнението, което журналист в национална телевизия е направил, между нейно изказване пред партийна структура и институционалните изказвания на бивши председатели на парламента.

"Между двете неща няма нищо общо. Когато се прави сравнение с институционално слово – би било редно да излъчат и мое такова. Но свобода на медиите е сами да решават“, коментира тя.

Председателят на НС съобщи новината, че утре в парламента ще бъде сформирана специална комисия на паритетен принцип от всички парламентарни групи, която ще събира мнения, позиции, предложения относно проекта за нова Конституция. "Ще се допитаме и до академичната общност. Крайната цел е да имаме нужните 160 гласа за свикването на ВНС. Странно е как в един момент всички протестиращи искаха ВНС, а след като ние задействахме процедурата – всички се отказаха“, отбеляза тя.

"В Благоевград предстоят кметски избори. Сигурна съм, че ГЕРБ ще излъчи възможно най-добрия кандидат. Загубата минала есен ни посочи грешките. Вярвам, че сме се поучили от тях и ще успеем отново да се преборим за доверието на жителите на Благоевград. Трябва да дадем нова перспектива на града“, подчера членът на ИК на ГЕРБ. Тя отново настоя бившите членове на ГЕРБ, които сега са се присъединили към нови политически проекти – да постъпят достойно и да напуснат общинските съвети, където са избрани като представители на ГЕРБ. "Много добре си спомням как докато беше в ГЕРБ Цветан Цветанов призоваваше за същото при подобни ситуации. Иначе фактът, че има напуснали членове на ГЕРБ – не бива да ни притеснява. Когато с някого не гледате в една посока и той не е мотивиран да работи за каузата – по-добре е да се разделите“, подчерта тя.

Областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков бе категоричен, че енергията на членовете на ГЕРБ не бива да отива по посока атаки към политическите опоненти, а както винаги е било – за градивни неща. "Благоевград се промени при управлението на ГЕРБ. Лоша дума няма да кажа за напусналите колеги. Случващото се в града през последната година не се харесва на никого и съм сигурен, че след изборите ще поемем в нова посока“, сподели Новаков.

"Не сме безгрешни. И не го крием. Връзката ни с хората обаче е голямата сила на ГЕРБ. Винаги сме се вслушвали в тяхното мнение и съвети и сме се коригирали. Затова все още сме първа политическа сила. Доказахме го в неделя, ще го докажем и на изборите в Благоевград“, посочи на свой ред членът на ИК на ГЕРБ и зам.-председател на ПГ на партията Красимир Велчев.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: