Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Кинтекс" заведе иск за 100 хил. лева срещу бившия си директор
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 01.08.2022Коментари (0)1092
©
"Кинтекс“ ЕАД внесе нов иск срещу бившия директор на дружеството Александър Михайлов на стойност 100 000 лв. Той е заради претърпени неимуществени вреди от увреждане на търговската репутация и доброто име на фирмата.

От "Кинтекс“ пишат до съда, че Александър Михайлов многократно е правил изявления с неверни и клеветнически твърдения и е разгласявал конфиденциална информация като така е създал недоверие в партньорите на дружеството и е уронил изграждания му с години авторитет. С публичните си изяви между април и юли тази година бившият директор е поставил на сериозно изпитание репутацията на "Кинтекс“, пише още в исковата молба до съда.

В нея са посочени и някои от твърденията на Михайлов, заради които "Кинтeкс“ иска обезщетение. Сред тях са изявлението, че е освободен от дружеството след като е прекратил договор между "Кинтекс“ и офшорно дружество, което получавало възнаграждения от около 10 000 000 лв., както и твърдението, че е уволнен въпреки сключването на рекорден договор за 40 млн. евро.

От държавната фирма искат обезщетение и заради изнасянето на търговска и конфиденциална информация като търговски документи и др. от страна на Михайлов пред външни лица.

От "Кинтекс“ настояват съдът да поиска от редица медии информация по делото, както и то да се гледа при закрити врата заради документи с търговска тайна и друга конфиденциална информация.

Срещу Михайлов вече има внесен един осъдителен иск и един сигнал до прокуратурата.

Осъдителният иск е на стойност 920 721.12 лв. Той бе внесен преди по-малко от две седмици от "Кинтекс“ и е за причинени вреди от дейността на Александър Михайлов като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. Михайлов е заплатил огромна сума два пъти за една и съща дейност.

Още през юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щетите, причинени на "Кинтекс“ от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него.

Установено бе, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от ДКК, Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала абсолютно същия сключен договор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: