Клиенти на ресторантите KFC са готови за протести

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:14 / 07.06.2022
977
Клиенти на ресторантите за пържено пиле KFC в Австралия са готови за протести, след като високите цени на салатата Айсберг принудиха веригата да ползва микс от марули и зеле в бургерите и другите продукти. Клиентите се оплакват, че резултатът е плачевен, пише АФП.

Местната цена на салатата Айсберг, традиционно ползвана от ресторантите, се е повишила с цели 300 процента през последните месеци, а това принуди веригата за бързо хранене да промени рецептата на сандвичите.

"В момента изпитваме недостиг на салати. Използваме смес от маруля и зеле за всички продукти, съдържащи маруля. Заповедта важи до второ нареждане“, съобщиха от компанията.

Според компанията масовите наводнения в източната част на страната са виновни за недостига, но експертът по веригата за доставки Флавио Макао от университета Едит Коуън твърди, че инвазията на Русия в Украйна също е фактор, който повишава цените на дизела и торовете.

В Сидни или Мелбърн една глава салата Айсберг, която доскоро се продаваше за около 2 долара, сега струва близо 8 долара.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).