Кметът и областният ще имат грижата за 23 неохраняеми плажа във Варненско

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:28 / 14.05.2018
2567
23 са неохраняемите плажове във Варна и областта. 13 са в Добрич, а 50 са в Бургас. Това каза при посещението си във Варна днес министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде репортер на Varna24.bg

"Съгласно Закона за неохраняемите плажове, водното спасяване се осигурява от областния управител, а почистването и медицинското обслужване от общината. 50% от приходите и наемите от концесиите на плажовете отиват в общините и те с тези средства са длъжни да осигурят неохраняемите плажове, които са посещаеми и да се погрижат за инфраструктурата и достъпа до тези плажове. 

Мина общественото обсъждане на новият Закон за концесиите и той ще влезе в с сила от другата година за морските плажове. В него е упоменато групирането на плажовете. Там са предвидени санкции по отношение къмпингуване на територията на морския плаж и дюните", каза министър Ангелкова.

Стана ясно, че е приключила вече процедурата за отдаването на плажовете на "Слънчев ден" и за два плажа на "Св. Св. Константин и Елена". По отношение на другите два плажа в този курорт, както и тези на "Албена" и "Ревиера" в момента текат процедури. 

Повече вижте във видеото! 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).