Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:38 / 16.07.2012
1280
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС. Това сочат предварителните данни от обработката на 100 процента от протоколите в страната след вчерашния втори тур от вътрешнопартийните избори.

За Кабаиванов са гласували 3941 души, а за другия кандидат, достигнал втория тур, Ваньо Шарков - 3652. В балотажа са участвали 85 процента от членовете на партията.

Кандидатурата на Кабаиванов беше подкрепена от онези хора в СДС, които са срещу продължаването на съюза с Иван Костов. Зад кандидатурата на депутата Ваньо Шарков пък стоеше досегашният партиен лидер Мартин Димитров и тя беше предпочитана от привържениците на Синята коалиция.

До извънредния син вот се стигна, след като председателят на партията Мартин Димитров подаде оставката в средата на месец май заради отказа на висшия партиен орган за продължаване на Синята коалиция.

В изборите се включиха петима кандидати - депутатите Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев, заместник-председателят на партията Румен Христов, Иван Сотиров и кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Ден преди първия тур от надпреварата се оттегли Румен Христов, като обяви подкрепата си за Кабаиванов. След проведения на 8 юли първи тур до балотажа достигнаха Емил Кабаиванов и Ваньо Шарков. 

Източник: Dnes.bg


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).