Корнелия Нинова: Организираната кампания, че сме изнасяли оръжия за Украйна, се оказа лъжа

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
13:09 / 21.12.2022
796
Както знаете, около износа на оръжия за Украйна в редовния кабинет се развихри една изключителна кампания с манипулативни внушения и лъжи. Аз и до днес твърдя, че оръжие за Украйна не се изнасяше". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на парламентарен контрол във въпрос към служебния министър на икономиката Никола Стоянов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"По време на редовното правителство беше създадена изкуствена, манипулативна и лъжлива истерия, че българското правителство, Министерството на икономиката и индустрията и в частност самата аз съм издавала разрешения за износ на оръжия за Украйна. Президентът Радев ме призоваваше да обясня на левите хора, които обичат мира, какво става", каза Нинова

Тя призова служебния министър Стоянов да отговори може ли който и да е министър на икономиката да разреши износ на оръжие и да обясни на българските граждани кои са органите, които разрешават този износ и кой подписва тези разрешителни.

"От това, което изчетохте като дестинации и държави – разбирам, че служебният кабинет продължава да изнася оръжия точно за същите държави и по същите договори, по които и редовното правителство. Тогава Ви питам, Вие изнасяте ли оръжия за Украйна, въпреки забраната на Народното събрание, защото разрешението още не е влязло в сила, след като продължавате изнасянето за същите дестинации – за Полша по същите договори, само че в други обеми?", попита още лидерът на БСП.

По нейните думи министър Стоянов е направил пълна ревизия на Министерството на икономиката, за да намери слабости на предходното ръководство.

"На тези, които сега решихте да разрешите износ на оръжия за Украйна, ще ви тежи на съвестта. Ние ще продължим да се борим против това, защото искаме мирно разрешение на конфликта. Затова искаме и вето от президента, затова ще положим всички усилия да сигнализираме и Конституционният съд да се произнесе за противоконституционност на договора, който подписа служебното правителство и служебният министър на отбраната, на който беше даден картбланш от президента Радев", подълни Корнелия Нинова

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).