Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кошлуков спира още едно от смислените предавания по БНТ
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 16.06.2020Коментари (12)2156
©
Популярното предаване по БНТ - "Вяра и общество" на Горан Благоев ще бъде спряно . За това информира самият Горан Благоев. Повторения на избрани издания на "Вяра и общество" са изведени от лятната схема на БНТ. Това е станало без Благоев да бъде информиран.

Вижте коментара на Горан Благоев във Фейсбук:

Уважаеми зрители,

Току що-разбрах, че без никакво предупреждение програмният директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната схема на националната телевизия летните повторения на "Вяра и общество". До сега, години наред, поради нужда от икономии БНТ излъчваше на запис сборни издания на предаването. Така беше планирано и през тази година. Съгласно отпуснатия ни бюджет за второто тримесечие "Вяра и общество" приключи оргиналните си излъчвания на 6 юни, след което трябваше да започне излъчването на летните повторения - 13 на брой до 5 септември. Екипът започна да ги подготвя и на този етап почти всички издания са пред финализиране, а някои са напълно готови.

И тъй като винаги сме се опитвали да ви предлагаме разнообразна тематика и тази година подходът ни беше да направим сборни летни повторения, като комбинираме различни теми от различни предавания, включително и като се съобразим с празничните дни през лятото - т.е. да не повтаряме предавания 1:1. Така, на вас, нашите зрители, щяхме да предложим 11 сборни летни повторения и само 2 повторения на цели предавания.

За съжаление, като изпълнителен продуцент и автор на предаването аз по никакъв начин не бях уведомен за инцидентното решение на програмния директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов. Прави впечатление, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно "Вяра и общество". Имам основание да смятам, че това е началото на неговият край и от есента то едва ли ще бъде върнато в ефира на БНТ.

Недоумявам как е възможно да се постъпва по този непрофесионален, некоректен и подъл начин с предаване, което има своята 15 годишна история и дори бе давано за пример от г-н Емил Кошлуков при първото му кандидатиране за поста генерален директор на БНТ??? Надявам се, че причина за свалянето му от ефир не е последното оргинално предаване на "Вяра и общество" от 6 юни, когато критично бяха коментирани актуални теми върху отношенията държава-църква в България и което предаване имаше невероятната подкрепа на зрителите и впечатляващ рейтинг???

Досега, по различни пътища, неофициално, получавах сигнали, че "Вяра и общество" ще бъде свалено от ефира на БНТ и това, както виждаме се случва - пак казвам, без мотиви и без предупреждение. Кой има полза от това??? Със сигурност не и свободата на словото, за която хора като г-н Емил Кошлуков твърдят, че са се борели преди 30 години. За съжаление 30 години по-късно Българя е на 111 място по свобода на словото, защо г-н Кошлуков???



Още по темата: общо новини по темата: 1312
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
13.10.2020 »
предишна страница [ 1/219 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И сега ако на негово място сложи пак някое предаване за култура направо ще се пръсна от "Култура" Вече всички знаем ,че така наречените "културни дейци"нямат много общо с културата.Докато приемат културата просто като бохемски живот мисля ,че едно предаване в седмицата им стига.
Aнонимен
на 17.06.2020 г.
0
 
 
А предаването на аниестетически изглеждащия П.(Ути) Бъчваров кога ще го спрат?
0
 
 
Разбрахме кои са десидентите, разбрахме кои са чистите духовни лица, защо трябва да се учудваме на това решение?
0
 
 
Ще е много жалко,ако това предаване се спре.На времето,комунистите следяха кой отива на църква.Този е тяхна издънка.
0
 
 
Ами от простия какво да чакаш .Умно ли ?!?!?!?!?
0
 
 
Дано скоро него да спрат завинаги малоумник!
0
 
 
Атаката срещу едно от най-адекватните предавания не само в БНТ, но и в национален ефир, е плод на множество неудобни фактори, един от които е нашият т.нар. митрополит. Човек, влязъл в открит конфликт с Горан, поради невежество и политическа интрига. Време е освен лекето Кошлуков да бъде изметен и шизофреникът в расо.
+3
 
 
Един от стойностните журналисти и богослов при това. Рядко стегнат,смирен и адекватен за това ,което прави. И предаването е нужно и хубаво. Но лекето Кошлуков е доказателство,че сложиш ли ченге някъде да управлява и почва да осира тотално. Бездарни парвенюта.
+2
 
 
Горан Благоев е един от критично малкото смислени гласове в българския ефир. Ерудиран човек и патриот в истинския смисъл на тази дума. Нищо чудно, че критиките му към кагебистките простотии в БПЦ са настроили петата колона срещу него. Ще има обаче отпор.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: