Край на сагата: След скандала в "Пирогов" Мустафа Емин подава оставка

Автор: Петя Кузева
Коментари (4)
15:11 / 05.09.2023
1113
Край на сагата със случая в "Пирогов" и натиска на съветник на министър върху служители на болницата. Мустафа Емин обяви публично, че подава оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тодор Тагарев.

"Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница "Пирогов" в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки", пише Емин в личния си профил във "Facebook".

"Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството. Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница Пирогов в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки. "Замразявам" участието си в Националния съвет на "Да България" важно е проверката да бъде безпристрастна. Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване. С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха", написа Емин.

Припомняме, че случаят стана причина за сериозно напрежение по оста Костадин АнгеловТодор Тагарев, Ангелов поиска оставката на съветника. В петък председателят на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов написа гневен пост в социалните мрежи, бесен на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Според информацията на проф. Ангелов Тагарев, придружена с документи, е изпратил искане до колегата си и министър на здравеопазването проф. Христо Хинков, в което държал да се разбере кой и защо си е позволил да публикува нещо във "Фейсбук" страницата на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Поводът - скандалът със съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и свидетелствата на медици, че същият искал да извадят дете от шокова зала, за да вкарат неговото. За случая се разбра точно от споделяне на публикация на медицинска сестра от спешното на официалната страница на болницата.

И изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров потвърди, че Мустафа Емин е заплашвал служители с уволнение.

Виж коментарите (4)

Още по темата (9):
18.09.2023 Заради скандала в "Пирогов": "Да, България" наказа Мустафа Емин с предупреждение за изключване
17.09.2023 Мустафа Емин за случая в "Пирогов": Не съм искал да се вади дете от шокова
зала
13.09.2023 Заради сагата "Пирогов": Тагарев прие оставката на Емин
09.09.2023 Д-р Ненков след случая в "Пирогов": Колко ти е търпението да издържаш разни хора да те плашат, да те удрят
07.09.2023 Здравният министър: Случаят "Пирогов" е преекспониран
05.09.2023 Мустафа Емин е нямал нужното образование, за да работи в МО
Още новини от Национални новини:
Министър Кондева с важна новина за изграждането на Национална дет...
Голям български производител придоби 100% от акциите на италианск...
Пенсионерите у нас може да останат разочаровани!
Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребява...
Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключ...
Стана ясно колко души са загинали при трудови злополуки в Българи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).