Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кристина Патрашкова осъди Слави Трифонов за 50 хил. лева
Автор: Екип Varna24.bg 14:10 / 25.07.2022Коментари (0)1709
©
Шоуменът и политик Слави Трифонов загуби и на втора инстанция делото, което му заведе Кристина Патрашкова. Журналистката потърси правата си в съда далеч преди Трифонов да афишира намеренията си да създаде партия и да участва активно в политическия живот у нас. Патрашкова спечели, след като в "Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви дълго време беше обиждана и унижавана, включително и с долнопробни скечове на сексуална основа. През 2021 година Софийският градски съд прецени, че тя е претърпяла неимуществени вреди в размер на 25 000 лева.

Последваха две жалби. Първата е от адвоката на Патрашкова – известната юристка Екатерина Димитрова, която обжалва неуважената част от частичния иск в размер на 50 000 лева (при пълен размер от 300 000 лева). Адвокатите на Трифонов пък обжалваха въобще решението с мотива, че това били скечове и не следвало ищцата да е претърпяла вреди. В крайна сметка втората инстанция – Софийският Апелативен съд уважи искането на адвокат Екатерина Димитрова и осъди "Седем-осми“ АД да заплати 50 хил. лева. С разходите и лихвите по делото сумата ще набъбне на над 65 хиляди лева, изчисляват запознати със съдебните дела.

"Радвам се, че правото възтържествува – коментира Кристина Патрашкова, която научи за съдебната победа навръх рождения си ден. – Възнамерявам голямата част от сумата да даря на фондацията на името на моя баща професор Тодор Патрашков. Всяка година фондацията награждава лекари от Военно-медицинска академия. Смятам, че е много важно да бъдат поощрявани добрите практики в медицината. Днес и хората, и обществото са болни, и всякакви подобни каузи могат да са от обществена полза. Специално искам да благодаря на адвокат Екатерина Димитрова за това, че прие присърце това дело. В случая беше важно да се покаже, че в XXI век  една жена не може да бъде подлагана на подобен систематичен тормоз.“

Съвсем наскоро името на Екатерина Димитрова се завъртя в мейнстрийма като възможен служебен министър на правосъдието в задаващия се служебен кабинет. Два пъти тя е избирана за адвокат на годината и два пъти за адвокат №1 в медиите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: