Къде отмаря Кирил Петков този уикенд?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:21 / 06.02.2022
1738
Късно снощи Кирил Петков е бил забелязан да пристига в Боровец, придружаван от солидна охрана на НСО и три джипа. Информацията се разпространява в мрежата.

Премиерът е отседнал в популярен хотел в самия център на зимния курорт.

"Хотелът е предпочитан заради непосредствената си близост до пистите и ски съоръженията, както и с изгледа на стаите към боровата гора“, пише в сайта на известния за любителите на зимните спортове хотел.  

По същото време, в което са направени снимките, от пресцентъра на Министерския съвет изпратиха официално съобщение за проведен разговор на премиера Петков с неговия румънски колега. Съобщението гласи:

"Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с румънския премиер Николае Чука в петък вечерта. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения, задълбочаването на регионалното сътрудничество,  инфраструктурни и енергийни проекти, които ще допринесат за свързаността и сигурността в Югоизточна Европа.

Сред акцентите в разговора бяха приносът на проекти като бъдещ нов мост на Дунав, драгирането на плавателния път по реката, както и организирането на съвместно заседание на двете правителства през есента в София.

Българският и румънският премиери обсъдиха още актуални теми от европейския дневен ред, както и възможностите за двустранно сътрудничество по линия на Зелената сделка и Националните планове за възстановяване и устойчивост.

Във връзка с организирането на съвместното правителствено заседание в София през септември-октомври, в хода на телефонния разговор бе договорено министър-председателят Кирил Петков да посети Букурещ".

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).