Кунева подкрепя забраната за носене на бурки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:06 / 03.04.2016
1386
Министърът на образованието Меглена Кунева подкрепи мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че трябва да се забрани носенето на бурки в училищата. Тя изрази личната си си позиция по време на среща с над 400 преподаватели и директори на училища от областите Хасково, Кърджали и Стара Загора.

"Смятам, че е прав (Цацаров - б.а.). Това се направи във Франция със закон. Имаше много големи обществени обсъждания. Мисля, че ние сме толерантен и отворен народ, но има ситуации, в които трябва да преценим всяка наша стъпка", каза Кунева, цитирана от БНР.

Преди това тя бе на посещение в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където говори за профилирането на висшите учебни заведения.

"Никой не дърпа хората да не учат право или икономика, но пазарът на образованието е едно, а а този на труда казва друго. И то е, че у нас имаме нужда основно от математици, IT-специалисти, инженери, физици, химици и педагози, заяви по време на посещението си в Пловдивския университет "Паисий Хиленрадски" вицепремиерът Меглена Кунева.

Във висшето учебно заведение тя се срещна с преподаватели и студенти, като им обясни, че държавата ще стимулира специалностите, подготвящи кадри, за които има глад на трудовия пазар - те били общо 36 на брой.

"Ще дадем възможност на университетите да се профилират, конкуренцията ще доведе до оцеляване на най-добрите", каза Кунева.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).