Лекар посочи храните, които провокират развитието на рак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 16.06.2022
800
Проучвания показват, че определени храни могат да провокират възпаления в организма и да увеличат риска от развитие на рак.

Професор Дейвид Заридзе обяснява, че доста често причината за развитието на онкологичните заболявания се дължи на неправилния начин на живот, липсата на физическа активност, на почивка, лошите навици, лошите условия на околната среда. Освен това Заридзе посочва и популярни храни, които провокират развитието на рак.

"Неслучайно преработените месни продукти бяха признати за канцерогенни. Те включват наденица, шунка, колбаси. Не става въпрос да не се докосвате до тези храни, но те със сигурност не трябва да са основното ви хранене", казва професорът.

Той посочва и какво трябва да има в диетата на тези, които не искат да се разболеят от рак, а също така съветва да се увеличи физическата активност.

"Трябва да ядете повече зеленчуци и плодове. Те наистина намаляват риска от рак. Храненето трябва да бъде разнообразно, просто се фокусирайте върху растителни храни, риба, домашни птици", казва още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Драгомир Стойнев за либерализацията на пазара на тока: Основната ...
Образователният министър: Няма да се учи задължително религия
Путин обвини България за войната в Украйна
Хотелиер: Ще разчитаме на стари пазари от соца. Тотално загубихме...
Доживотен затвор без замяна за серийния убиец от Лозен
На първо четене: Либерализацията на пазара на ток за бита се отла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).