Лена Бориславова: Искаме началникът на НСО да бъде освободен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:17 / 06.04.2022
674
"На оперативно заседание на Министерски съвет приехме единодушно решението да отправим предложение до президента за освобождаване от длъжност на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев", това съобщи на брифинг началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

"Мотивите за това предложение се основават на действията на генерал Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на МС, което не е извършило при нарушаване на основните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет", добави тя.

Във връзка с Плана за възстановяване: "Имаме съществен напредък и одобрение от страна на ЕК във връзка с дължимите мерки, свързани с борбата срещу корупцията и осигуряване върховенството на правото".

"Както бе обявено по-рано от премиера - става въпрос за одобрен механизъм за контрол на главния прокурор, който ще бъде под формата на съдия и който ще възприема мандата временно да работи като прокурор", коментира Бориславова.

Тя обясни, че по този начин ще има правото да се разследва главния прокурор по един независим начин. 

"Зависимостите са в основата на международните съдилища - как в България се прави независимо разследване", каза още началникът на кабинета на Кирил Петков.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).