Лена Бориславова: Специализираният съд и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (3)
17:37 / 29.03.2022
1224
В българското общество има остро усещане за липса на справедливост и правосъдие. Съдебните и досъдебните производства се точат с години. Това обяви на извънреден брифинг пред журналисти говорителят на правителството Лена Бориславова, предаде репортер на Sofia24.bg. Поводът за брифинга са множеството медийни запитвания, постъпили в МС, след състоялия се по-рано през деня брифинг на българската прокуратура.

"Специализираният съд и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка. Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване и устойчивост беше именно липсата на достатъчно значителни и решителни заявки за реформи относно отчетността и отговорността на главния прокурор и Българската прокуратура", каза Бориславова.

Тя уточни, че още в предизборната си кампания "Продължаваме промяната" са сложили като приоритет връщането на доверието в съда и прокуратурата чрез дълбока реформа.

"Само за 100 дни вече сме напът успешно да закрием и да приемем на второ четене закриването на спецсъда и прокуратурата", уточни говорителят на кабинета.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).