Левицата се възпротиви на опитите на управляващите да защитават интересите на частните пенсионни фондове в ущърб на хората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 15.01.2021
1416
"Буди недоумение защо управляващите вкарват проектозакон за 18 млрд. лева в последните секунди преди изборите. В момента обсъждаме на първо четене законопроект, който касае 17 млрд. и 400 млн. лева. От него зависи стабилността на финансовата система и бъдещето на пенсионерите и техните пенсии“, тревогата изрази от парламентарната трибуна народният представител от БСП проф. Румен Гечев по време на дебата за Кодекса за социално осигуряване.

"Изумително е, че решение за 18 млрд. лева се взима в Бюджетна и финансова комисия комисия, която е второстепенна, а водеща комисия е социалната. Добре, че не е разпределена на комисия по младежта и спорта, тъй като там най-добре биха реагирали на тези формули“, възмути се от управляващите социалистът.

Основната институция, която дава гаранции за тези 18 млрд. лева е Комисията за финансов надзор, а тя е казала, че се дават неправомерни права за свободно разпореждане с активите на частните пенсионни фондове, поясни прооф. Гечев.

"БСП е против да се защитават интересите на частните пенсионни фондове в ущърб на хората“, категоричен е Румен Гечев.

Георги Гьоков също критикува действията на управляващите, откъдето се виждало, че пенсията е обект на политически решения, като правилата се променят и пенсията може да остане неочаквано различна. "С Кодекса за социално осигуряване не давате отговори на въпросите на хората“, констатира народният представител от БСП Гьоков.

Той обърна внимание, че с този законопроект не се решава въпроса за пълна и навременна информация за пенсиите на хората.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).