Ликът на Батето грее върху пощенска марка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 22.02.2021
972
Ликът на Иван Славков-Батето грее върху пощенска марка.

Изданието, което бързо се превръща в колекционерска рядкост, е на тема "Именити българи филателисти – 80 години от рождението на Иван Славков“.

Експрезидентът на футболния ни съюз беше виден колекционер. Бившият зет на Тодор Живков имаше огромна колекция от марки, което му донесе славата на филателист. Приживе той обичаше да казва: "Не съм богат с имоти, най-голямото богатство за мен са марките". 

Изданието с неговия лик е отпечатано в 7000 бройки, като цената на марката е 2 лева, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Батето е изобразен с типичните си тъмни очила, с часовник на лявата ръка и характерния костюм, придружен от шарена вратовръзка. Зад него стои емблематичният символ на Българската национална телевизия. Ликът му е върху бяла хартия, перфорацията е гребеновидна. Размерът на марката е 35/25 милиметра, като вече е пусната в употреба. Художник е Дея Вълчева, пише "България Днес".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство
Парламентът уважи президентското вето върху по-бързите екооценкит...
Мирослав Попов: Не трябва да се подценяват могъщите, идеологическ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).