Лиляна Павлова: Приоритизираме довършването на участък от АМ "Хемус"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:24 / 24.08.2012
2786
В началото на септември започва строителството на пътен участък от Бургас към Слънчев бряг, където четирилентовото движение свършва в еднолентово. Това е съобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред министрите на правителственото заседание в сряда.

Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Постановление №86 на Министерския съвет от 2012 г. за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2012 г.

"Приоритизираме довършването на магистрала "Хемус" в участъка Шумен - Белокопитово и Белокопитово - Каспичан, за да може по-голямата част от строителството на тази магистрала да се приоритизира за тази година и следващата година вече с пътен възел на Белокопитово - Каспичан и на пътя, който е за Русе и Силистра да може да бъде довършен този участък от магистралата. Паралелно с това разбира се с европейски средства довършваме и осемте километра, които са връзката на магистралата със Софийския околовръстен път. С това ще имаме новоизградени участъци на магистрала "Хемус" над 17 км. Също така, с това постановление, с допълнителните средства ще можем да довършим и пътищата по южното ни Черноморие ще бъдат изцяло рехабилитирани. Участък от Царево-Резово, в момента само от Ахтопол, всъщност до Синеморец, е рехабилитиран пътят, а с допълнителните средства ще довършим изцяло участъка Царево-Резово, ще започнем строителството на участък от четирилентовото шосе, което е от Бургас към Слънчев бряг, от участък Поморие - Сарафово, което е също много важно, тъй като там четирилентовото свършва в еднолентово движение", обяснява Павлова.

Предвижда се довършване на започнатата рехабилитация на пътни участъци в Елхово, Тополовградски регион и други участъци, които изцяло се финансират.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (9)

Още по темата (254):
30.03.2024 България чакаше тази новина за АМ "Хемус"
17.02.2024 Министър Цеков: По "Хемус" ще бъде подновено строителството до Плевен
23.01.2024 Рестартират строителството на "Хемус" през тази година
02.12.2023 Важно: Ограничават движението по АМ "Хемус" в посока Варна!
24.11.2023 Шишков: "Хемус" като магистрала е в парламентарния фризер
24.11.2023 Кметът Коцев: Магистрала "Хемус" е ключова за Варна, очакваме проектът да се ускори
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).