Лошо му се пише на шофьор, опитал да премине границата с Турция с близо 1,5 млн. лв.

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:26 / 03.11.2021
822
Районна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност М.И. Той е обвинен за това, че не е изпълнил задължението си за деклариране пред митническите органи парични средства, а именно сумата от 530 000 евро и 250 000 щатски долара, всички с обща левова равностойност на 1 458 904 лева. Престъплението е осъществено на 02.11.2021 г. на Митнически пункт "Лесово“, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл. 251, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че недекларираните парични средства са се намирали в товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е пътувал без товар по маршрут от Полша за Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано по метода "анализ на риска“ на трасе "Изходящи товарни автомобили“ за Турция, където е извършена проверката.

Престъпното деяние е установено благодарение на отличните действия на служителите от митническия пункт.

Недекларираните парични средства са иззети. По данни на Агенция "Митници“ това е най-голямата сума недекларирана валута, задържана на Митнически пункт "Лесово“, за период от повече от 10 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Подписка за спешни мерки в детското здравеопазване внасят от Фонд...
Ако получите този имейл: Не го отваряйте!
Огромен скок на кражбите по магазините – част от загубите са за с...
Култово изпреварване на АМ "Тракия": Капитан Планета бърза, напра...
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: Масово се теглят бързи кредити за телефони, после трудно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).