Лошото време спря търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 14.06.2021
810
На 12 и 13 юни продължиха действията по издирването на "черната кутия“ на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ 29. Освен корабите от Военноморските сили (ВМС), в издирвателната операция участваха с оборудване и екипи Институтът по океанология към БАН, фирма ,,Хидроремонт“ ООД и фирма ,,Гео 2000“ ООД.

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати се оказа, че те не са части от катастрофиралия самолет.

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия в Черно море за търсене и последващо класифициране на откритите контакти от малките плавателни съдове в района на операция, на 13.06.2021 г. обследването се извършваше само от минен ловец Цибър. Поради по-нататъшното влошаване на времето, беше взето решение за временно прекъсване на изпълнението на задачата от 01:00 часа на 14.06.2021 г.

Продължава работата на щаба на ВМС по събиране и анализиране на цялата налична информация с цел прецизиране на най-вероятното място за откриване на "черната кутия“ на самолета. Паралелно тече процеса по планиране на дълбоководна водолазна операция, ако се наложи нейното провеждане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
КНСБ: 50% процента от добавената стойност трябва да отива приорит...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Окончателно: Природният газ поевтинява с близо 10% през май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).