Любен Дилов за бюджета, инфлацията от 40% и ветото за РСМ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 20.06.2022
749
"Очакваме премиерът Кирил Петков да внесе в Народното събрание т.нар. френско предложение за Северна Македония с някакво становище на Министерския съвет, в което да ни информира как се стигна до него, през какви етапи се е минало, каква е склонността на преговарящата страна от РСМ да го подкрепи. Защото виждаме, че в Скопие отношението е нееднозначно. Това предложение не може да бъде разглеждано само по себе си като добро или лошо, защото засяга три страни - България, РСМ и ЕС"

Това заяви пред БНР депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Любен Дилов, лидер на "Гергьовден".

Той подчерта, че премиерът Петков е заявил, че парламентът ще решава за т.нар. френско предложение, затова депутатите очакват той да направи предложение какво точно да решава:

"Нищо не ни задължава това решение да го вземем утре. Ако то е много добро, то няма да стане по-малко добро след няколко дни. Това е опция за уреждане на отношенията между България и РСМ. За пръв път ЕС се ангажира с отношенията между две страни, на които той се опитва да бъде арбитър. ... Не виждам нищо драматично, ако това предложение не бъде подкрепено от България сега".

Любен Дилов коментира и предстоящото гласуване на вот на недоверие на правителството:

"Не случайно вотът е за финансовата политика на кабинета. Предложената актуализация на Бюджета според нас ще доведе до 40% инфлация още преди края на 2022 година".

Според него "Продължаваме промяната" трябва да търсят нова икономическа политика и уточни, че ако кабинетът на Кирил Петков "падне" и започне ново връчване на мандат за съставяне на правителство, ПП могат да бъдат подкрепени дори и от ГЕРБ-СДС, ако успеят да предложат нова икономическа политика:

"Нашата група се държи отговорно и ще използва всички възможности, за да не изпрати страната на избори, поне не веднага. Ще се опитаме първо да се изчерпят всички други възможности. Комични са упреците, че опозицията саботирала прекрасното управление на Кирил Петков".

Виж коментарите (0)

Още по темата (232):
23.11.2023 Годишният доход на българина е повече от три пъти по-нисък от този на средния европеец
10.11.2023 Ресторантьорите: НАП изопачи данните
24.05.2023 Невиждано: Българин плати над 7,1 млн. лв. данък върху доходите си
27.04.2023 БНБ внесе в НС отчета си за 2022 година
18.04.2023 Съдиите, прокурорите и следователите с краен срок за подаване на имуществени декларации
27.01.2023 От НАП се похвалиха
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).