Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МВР ще поиска ефективни присъди за водачите, употребили алкохол и наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 28.09.2022Коментари (0)737
© БНТ
Водачите, които шофират след употреба на алкохол или наркотици и причинителите на катастрофа със загинал, да получават неотменно ефективна присъда. Такива законови промени подготвя работна група към МВР и Министерство на правосъдието, заяви в "Денят започва" главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. Предложенията за промени в закона ще бъдат внесени за разглеждане в 48-ото Народно събрание.

" На тези водачи им се отнемат книжките. Когато има основание, им се търси наказателна отговорност, дерегистрират се автомобилите, но нормативната рамка, за съжаление, е такава, че тя не гарантира, че когато се хване един такъв водач, той няма отново да седне зад волана. Това е сериозен порок, който отдавна се опитваме да променим. Сега много често се сключват споразумения и водачите получават присъда, която е наполовина на административното наказание, което не трябва да бъде така.", каза Тодоров.

Главният секретар на МВР заяви още, че при установяване на виновно поведение по казуса "Семерджиев", ще има рокади в ръководството на "Пътна полиция". В момента срещу повече от 40 служители на МВР се води дисциплинарно производство за образуване на "полицейски чадър" върху Георги Семерджиев. То се очаква да продължи около два месеца.

"Има служители на ръководно ниво в Пътна полиция - началници групи и началници сектори, които са издавали наказателно постановление на Семерджиев, при положение че в тези случаи той е носил наказателна отговорност. Тази практика е продължавала назад във времето - при проверки да се неглижира нарушението. Стартирани са дисциплинарни производства и където е необходимо, ще понесат съответната дисциплинарна отговорност. Дали ще бъдат уволнени служителите на МВР, зависи от провинението, допуснато от всеки един от тях.", каза Тодоров.

От началото на август са заловени над 1400 водача, установени да управляват след употреба на алкохол, над 1250 неправоспособни шофьори и над 700, употребили наркотици.

Има създадена стройна организация за охрана на машините за вота, увери Тодоров. Към момента те се охраняват в склад към жандармерията. От утре започват да бъдат извозвани по съответните направления, отново под контрола на жандармерията.

От утре на територията на цялата страна започва специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и корпоративния вот, която ще продължи до края на изборния ден.

В следствие на операциите срещу търговията с гласове, които се провеждат всеки ден в различни области на страната, до момента са образувани 26 производства нарушаване на изборните права. В рамките на акциите са разкрити и множество престъпления от друг характер, по които са образувани над 250 досъдебни производства.



Още по темата: общо новини по темата: 241
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: