Магдалена Славова, Гражданско обединение "Вода за Омуртаг": Държавата трябва да се намеси и да се поднови вътрешната водопроводна мрежа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 25.11.2022
819
Държавата трябва да се намеси и да се поднови вътрешната водопроводна мрежа. Това каза в ефира на Радио "Фокус" в предаването "Добър ден, България" Магдалена Славова, Гражданско обединение "Вода за Омуртаг“.

"Излизаме на протест, защото продължаваме да нямаме 50 години вода. Вече 30 дена сме в обявено официално бедствено положение. Иначе от 4 месеца сме в много тежък воден режим, а иначе започна преди 6 месеца започна трудният режим. Иначе 50 години сме все в режим. Ние сме изключително търпеливи и склонни в условия на прага на оцеляването. Искаме да ни се обърне внимание най-сетне. Да се предприемат широки мерки на държавно ниво. Цялостно да се обследва проблемът с водоснабдяването в Омуртаг, за целта е необходимо да се погледне назад минимум 20-30 години, да се прегледат проектите, които са направени", коментира тя.

По думите й е нужна много сериозна всеобхватна намеса на държавно ниво, защото на общинско ниво не могат да се оправят нещата.

"Държавната помощ, която дойде, като питейна вода се пада общо за целия бедствен период 6 бутилки по литър и половина вода на човек, което е една поздравителна картичка от държавата все едно ни пратиха. Тя не се раздаде ефективно, тъй като се раздаваше на пунктове и най-нуждаещите се не можаха да си вземат тази вода", обясни Славова.

Според нея държавата трябва да се намеси и да използва всички свои инструменти да се поднови вътрешната водопроводна мрежа и това да стане изключително бързо.

Габриела ГЕОРГИЕВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).