Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Малко преди полунощ: Парламентът създаде комисия за пътната карта и "Балкански поток"
Автор: Самуил Иванов 08:40 / 04.04.2024Коментари (0)1198
©
Парламентът прие проект на решение, с което създаде Временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно "Пътната карта" и "Балкански поток", предаде репортер на "Фокус"

Проекторешението бе прието със 182 гласа "за", само един от ГЕРБ-СДС бе "против".

Комисията е на паритетен принцип. Всяка партия има по двама представители в нея. От ГЕРБ-СДС това ще бъдат Томислав Дончев и Александър Ненков, от ПП-ДБ - Венко Сабрутев и Мартин Димитров, от ДПС - Рамадан Аталай и Станислав Анастасов, от "Възраждане" - Даниел Проданов и Коста Стоянов, от БСП - Драгомир Стойнев и Борислав Гуцанов, а от ИТН - Тошко Йорданов и Павела Митова. 

Депутатите обаче не успяха да изберат председател на комисията. Двете кандидатури бяха на Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Коста Стоянов от "Възраждане", но и двете не бяха приети. Жечо Станков предложи председателят на Народното събрание Росен Желязков да определя такъв преди всяко заседание на комисията. 

Пътната карта за "Балкански поток" е подписана през 2017 година от енергийния министър Теменжука Петкова в правителството с министър-председател Бойко Борисов

Временната комисия бе поискана от парламентарната група на ПП-ДБ. Те смятат, че с изграждането на този проект България е дала възможност на Руската федерация да стартира войната срещу Украйна. 

Още миналата седмица от ГЕРБ-СДС заявиха, че ще подкрепят създаването на тази комисия. Те обаче припомниха, че именно благодарение на тези тръби Асен Василев се е опитал да наложи такса от 20 лева за мегават час за транзитния пренос на газ към Сърбия, Австрия и Унгария. 

По време на дебатите депутатите от ГЕРБ-СДС реагираха със смях на Венко Сабрутев, който прочете мотивите зад проекторешението. 

От опозицията нападнаха ПП-ДБ заради това, че девет месеца, докато ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имаха съвместно управление, не са повдигнали темата. Въпреки това обаче от "Има такъв народ" заявиха, че ще подкрепят създаването на комисията. 

Петър Николов от ГЕРБ-СДС заяви, че след парламентарните избори ще представотелите на ПП-ДБ ще спаднат до 45 депутати. Той каза още, че никой от първата политическа сила не смятал, че има проблем с "Балкански поток". 

"Вие проваляте всичко, до което се докоснете. Заради този начин на мислене вие свалихте правителството на Кирил Петков, заради този си начин на мислене свалихте правителството на Николай Денков", заяви Николов.



Още по темата: общо новини по темата: 83
29.04.2024 »
29.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: