Мария Габриел откри новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:23 / 10.09.2023
907
Мария Габриел откри новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации пощи ВУТП е единствено бележи ръст в приема сред инженерните университети през последните три години

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри 142-рата учебна година във Висшето училище по телекомуникации пощи откри и връчи дипломата на отличника на випуск 2023 – Живко Дафов – магистър от специалност "Информационни технологии".

"Надграждайте опит и се учете от всяка ситуация, мислете критично и творчески и имайте приключенски дух, като останете отворени към новото и света. Вие сте нашето ново поколение иноватори, които ще владеят технологиите така, че да творят добро", каза в приветственото си слово г-жа Мария Габриел.

"На добър час скъпи първокурсници, попътен вятър скъпи абсолвенти и успешна реализация в професията и нека да ни честита новата учебна година." - заяви при откриването на учебната година на висшето училище по телекомуникации и пощи ректорът му проф. Миглена Темелкова.

Тя изтъкна, че по данни на рейтинговата система на висшите училища ВУТП е единственият от инженерните университети в страната, който бележи ръст в приема на студенти през последните 3 години, а компютърните специалности са най-търсени от студентите в чужбина. ВУТП е и в челната петица сред университетите в България според осигурителния принос на своите завършили възпитаници, което показва перспективите за блестяща реализация след завършване.

С приветствия за началото на учебната година и при връчването на дипломи на абсолвенти в церемонията се включиха Александър Йоловски – министър на електронното управление, Григорий Григоров – заместник-министър на транспорта и съобщенията, Сергей Станишев и Петър Витанов – членове на Европейския парламент, Иван Димитров – председател на Комисията за регулиране на съобщенията, Костадин Костадинов – председател на ПГ на ПП "Възраждане“, Красимир Вълчев – председател на Комисията по образование и наука в 49-то НС, Кристина Петкова – народен представител в 49-то НС от ПГ на "Продължаваме Промяната-Демократична България", проф. д-р Владя Борисова - председател на Патентно ведомство на Република България, проф. д-р Аце Миленковски – ректор на университет "Скопие“.

Стаж в Европейския парламент подари на първокурсниците, приети с най-висок бал евродепутатът Петър Витанов – доктор хонорис кауза на Висшето училище по телекомуникации и пощи. В словото си евродепутатът Сергей Станишев поиска реформа в Националната агенция по оценяване и акредитация, за да "работи дигитално, а не аналогово".

Костадин Костадинов – лидер на ПП "Възраждане" се обърна към студентите и абсолвентите с думите: "Бъдете сигурни, че знаете всичко и бъдете сигурни, че имате да научите още много повече от това, което знаете."

Бившият министър на образованието и народен представител от ПП ГЕРБ Красимир Вълчев поздрави ръководството за иновативното управление и за това че е доказало, че всяко висше училище има своето място в картата на висшето образование в страната. На абсолвентите и студентите Красимир Вълчев пожела да затвърждават с реализацията си на пазара на труда името на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Народният представител от ПГ ПП-ДБ Кристина Петкова отправи послание за успех, смелост и дързост към ръководството, преподавателите, студентите и абсолвентите на Висшето училище по телекомуникации и пощи..

Министърът на електронното управление Александър Йоловски връчи дипломите на бакалаврите от специалност "Мобилни комуникации и интернет" подчерта, че Висшето училище по телекомуникации и пощи има прекрасни преподаватели и връзки с бизнеса, което го прави конкурентно и търсено на образователния пазар.

Григорий Григоров – заместник-министър на транспорта и съобщенията подчерта важността на телекомуникациите и пощите в съвременния свят и подчерта, че "ученето е като плуването срещу течението на реката, тъй като в момента в който спрем с него – тръгваме назад".

Дипломи и студентски книжки, както и много подаръци връчиха над 50 бизнес партньори на Висшето училище по телекомуникации и пощи, сред които и най-големите глобални телекомуникационни и ИТ компании.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На ГКПП Капитан Андреево: Конфискуваха голямо количество "маркови...
България има реалистични шансове да приеме еврото през 2025 г., н...
Адв. Мария Петрова: Колкото по-дълго няма Национална детска болни...
Социалният министър каза с колко ще е увеличението на пенсиите от...
Доц. Мангъров: Задължителните ваксини трябва да станат и тези сре...
Лекар: Сегашните антиваксъри са имунизирани деца


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).