Мая, Корнелия и Христо в анти/комунистическо правителство – за спасението на двете дами

Автор: Любомир Минчев
Коментари (2)
14:34 / 12.08.2021
1855
"Готви се капан! "Антикризисно" правителство с третия мандат - новата синхронизираната мантра на ДБ и БСП!  Корнелия Нинова и Христо Иванов четат от един и същи пищов идеята за "техническо" правителство с кратък мандат до пролетта!? Защо ли съзирам авторството на Лаборанта по управление на кризи - другарят Иван Костов?“, пише в свой пост Евгений Михайлов. 

Той припомня как на 14 януари 1997 година на заседание на НС на СДС Костов настоявал за кратко програмно-експертно правителство на "спасението“ с БСП на Георги Първанов. Костов бил бламиран, а по-късно СДС печели парламентарните избори.

Сега отново е в ход операция "Идеологическо сближаване“, ако изобщо има идеологически различия. ДБ,ИБГНИ и БСП се надяват някак си да спазарят правителство с третия мандат, който може да бъде връчен и на Мая Манолова. Да го връчат на най-малката партия, предлага Атанас Атанасов от ДБ. Същият Атанасов, който от прокурор на БКП в Разград сега се обявява за "антикомунист“.

Мая Манолова и Корнелия Нинова са ясни – за тях нови избори могат да ги свалят окончателно от барикадата от плюш и дунапрен, на която са седнали удобно. Къде се навира обаче Христо Иванов в този капан, освен ако не е замислен в лабораториите на "Демократична България“. И колко идеологически е разделен Иванов от Корнелия и Мая, та се налага сближаване. И как смята да вкара в капана и ИТН, след като самият той не влезе в техния.

Трифонов вече не бил приятел с Манолова, обяви сценаристът Филип, сякаш това е много важно за държавата. Важно е единствено за Мая, на която й остана само гърба на Радев. Иванов не е бил приятел с Трифонов и това е ясно. Но защо не му е ясно, че без ИТН кабинет с третия мандат няма да има. Може с помощ от "приятели“, но те са в списъка за изчегъртване.

Губене на време, празни приказки и терен за всякакви политически конспирации ще е опитът на Мая, Корнелия и Христо да направят правителство "на спасението“. Ако успеят, то ще спаси само Нинова и Манолова за известно време, но дълготрайно ще удари по Христо Иванов – след не/очакваното идеологическо сближаване.

Още интересни местни и политически анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 

Виж коментарите (2)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).