Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Медици в Добрич са в готовност за ефективни стачни действия
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 27.10.2022Коментари (0)504
© Архивна
Медици - лекари, медицински сестри, здравни работници и санитари в МБАЛ - Добрич са в готовност за ефективни стачни действия. Това бе заявено днес от Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Днес е 14-ти ден на предупредителни стачни действия. Медиците в продължение на половин месец всеки ден в различно време прекъсваха работа за 60 минути и се събираха пред входа на  главния корпус на Многопрофилната болница в добурджанския град, за да заявят своето неодоволство и своите искания за справедливо и достойно заплащане на труда им.

Вчера са проведени заседания на арбитражна комисия, очакват се нейните решения и в зависимост от това какви са те, ще се предприемат действия, подчерта Мая Илиева. Тя допълни, че чрез социалните мрежи вече се организира гражданско неподчинение в утрешния ден - 28 октомври, от 17:00 часа на едно от кръстовищата в Добрич.

"Действията на работодателя продължават да провокират всички наши действия до момента. Подписаното КТД според нас е незаконно, тъй като се игнорират две организации, които са встрани от това КТД и в крайна сметка те са заявили своето желание след разрешаване на трудовия спор по отношение на заплащането да се върнат отново на масата на преговорите и това КТД да бъде подписано от всички синдикални организации в болницата. 

Считаме първо, че синдикалната организация на КТ "Подкрепа" не се знае колко е легитимна, тъй като на първа среща на преговорите те нямаха никакви документи за легитимност. След което при многократно запитване, включително официално, писмено до работодателя каква е членската маса на КТ "Подкрепа", все още нямаме такъв отговор.

На всичко отгоре КТД-то е разписано с по-лоши условия за работещите, тъй като знаете, че минимумът за отрасъла, който ние искаме като синдикат, не е достигнат в болницата. Затова считаме, че е безсмислено подписване на КТД, тъй като неговата цел е да надгражда договореното в отрасъла или в други нормативни документи изобщо. Категорично хората са решени да останат в битката докрай", каза Мая Илиева.

Преди около седмица Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич и КТ "Подкрепа“ подписаха споразумение за колективен трудов договор като е взето решение от 1 ноември месечните възнаграждения на служителите в болницата да се увеличат с между 37 и 40% спрямо изходното положение. 

Жулиета НИКОЛОВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: