Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Медицинско чудо в Бургас! След тежко отравяне с гъби и кома, млада жена живее втори живот
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 16.11.2016Коментари (3)1113
©
22-годишната Галя Георгиева, която изпадна в кома след тежко отравяне с гъби, живее втори живот, благодарение на лекарите от Реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Случаят с момичето е без аналог, защото досега пациент с подобни показатели не е успявал да оживее. Въпреки мрачната прогноза и малките шансове за възстановяване, лекарите от УМБАЛ - Бургас правят всичко по силите си. Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, са брали гъби около Приморско.

"Вечерта хапнахме, но към 01:30ч. на мен ми стана лошо и започнах да повръщам, след един час и тя се почувства зле. На следващия ден повикахме Бърза помощ, защото дъщеря ми продължи да се влошава и ни транспортираха тук. Благодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница за грижите. Пожелавам им да продължават да работят все така", каза на изписването на Галя баща й Георги Георгиев. 

Мъжът не е бил с тежко отравяне, защото е консумирал по-малко количество от гъбите. Отровата им обаче е била толкова силна, че кучето на семейството е умряло, след като е яло от тях.

Самата Галя искрено благодари на медиците. "На всички, които са в тежко състояние, мога да кажа да не се съмняват в лекарите и да им се доверят", сподели тя.

За екипите на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), където са най-тежките случаи, младата жена е награда за усилията им.

"Приехме я на 25-ти октомври. Момичето беше в изключително тежко състояние - в кома, а чернодробните й ензими АСАТ и АЛАТ бяха 100 пъти над нормата. Борбата беше голяма. Тя премина няколко курса на хемодиализа, но въпреки това остана в същото състояние. По-късно дойде в съзнание, но продължи да е на апаратна вентилация, защото не можеше да диша сама. Постепенно я стабилизирахме и ето, че днес я изписваме", каза д-р Йордан Томов.

Галя напусна отделението заедно с баща си. Макар да е видимо здрава, тя ще трябва да мине на диета и да пази здравето си. Като жест лекарите от Реанимация й помогнаха с част от лекарствата, с които трябва да продължи терапията си.

"Пациенти като Галя ни изпълват с надежда, защото ние винаги даваме 100% от себе си дори при най-безнадеждните случаи", заяви д-р Йордан Томов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аплодисменти за Реанимацията на УМБАЛ-Бургас!!! При такива жестоки поражения за стомашно-чревния тракт и черния дроб, те са се справили блестящо!!! Неотдавна пак Пловдив24 писа за специалист от друга болница в Бургас, който е спасил буквално от смъртта руски заместник минисър на Саратовска област, отровил се от някаква храна. Браво!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: