Медицинско оборудване на стойност 2 млн. лева ще бъде закупено със средства от "Българската Коледа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 02.06.2022
827
Процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура на обща стойност 2 070 000 лева, финансирана със средства от тазгодишната кампания на “Българската Коледа“, е открита от днес в изпълнение на целите на благотворителната инициатива. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Със средствата ще бъде закупена съвременна високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение за университетски и областни болници в страната, в които функционират клиники, отделения или сектори за интензивно лечение на деца. Апаратурата е предназначена за лечение на деца в критично здравословно състояние, нуждаещи се от спешна помощ, реанимация и интензивно лечение. Обявлението, документацията за участие и приложенията към нея са публикувани в Централизираната автоматизирана информационна система "Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).

Още 83 деца са подпомогнати през май в рамките на кампания 2021/2022. Експертният съвет към инициативата одобри постъпилите молби за помощ на базата на приложените към документите на всяко дете актуални медицински становища и назначени терапии от лекуващи лекари. Дарените средства на 83-те деца са на обща стойност 95 796, 34 лв.

От началото на деветнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа“, което стартира на 1 декември миналата година, са дарени общо 570 595, 61 лв. за 339 деца с различни заболявания – ендокринологични, нефрологични, неврологични.

Тазгодишното издание на инициативата, което ще продължи до 1 декември т.г. е под мотото "Дари надежда на дете в беда“ - в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение. Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с различни заболявания, състояния и увреждания, които се нуждаят от средства за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация. Заявления за подпомагане на деца със средства от "Българската Коледа“ се приемат и разглеждат целогодишно, се припомня в съобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).