Местният парламент посочва заместника на Йорданов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:50 / 27.03.2013
3442
Общинският съвет се събира днес, за да избере временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. Изборът на временен кмет до провеждането на частичните местни избори е първа точка в дневния ред на общинската сесия, насрочена за 9 часа.

Местните парламентаристи трябва да посочат кой ще замества подалия оставка Кирил Йорданов. Според закона, това трябва да е един от 5-имата заместници на Йорданов.

Изборът на временно изпълняващ длъжността кмет обаче е под въпрос. В последния момент вчера в Административния съд са постъпили 3 жалби срещу решението на Общинската избирателна комисия за оставката на Кирил Йорданов, съобщиха за Дарик от пресслужбата на съда. По-късно днес ще стане ясно дали жалбите са основателни. Ако има такива, произнасянето на съдиите може да се забави, а това да отложи и избора на временен градоначалник.

На 16-тото заседание на местния парламент днес се предвижда да бъдат определени общински съветници за включване в работна група за изготвяне на Общински план за развитие на община Варна за периода 2014 - 2020 г. Съветниците ще гласуват и молби за отпускане на наследствени пенсии и помощи на нуждаещи се. Съветът ще трябва да даде съгласие и за преобразуване на яслени групи в целодневни групи за деца в обединени детски заведения.

Заседанието се очаква да мине без участието на съветниците от БСП. За решението си са уведомили писмено председателя на градския парламент Николай Апостолов. Социалистите обявиха бойкот на местния парламент, тъй като според тях днешната сесия ще бъде "представление" пред варненци за това колко важни дела трябва да свърши Общинският съвет и колко още по-важни решения трябва да вземе. Те допълват, че настоящото мнозинство в Общинския съвет е мнозинство на Кирил Йорданов и като такова не може реално да работи нито с временно изпълняващия длъжността кмет на града, нито с новия кмет, който ще бъде избран на предстоящите местни избори през лятото.


Виж коментарите (0)

Още по темата (56):
06.03.2014 Навършва се година от оставката на Кирил Йорданов
20.05.2013 Отново опитват да сменят временния кмет на Варна
30.03.2013 Варна осъмна с билборд срещу местни политици
27.03.2013 Прекратиха производствата по жалбите срещу оставката на Кирил Йорданов
26.03.2013 Появи се жалба срещу оставката на Кирил Йорданов
26.03.2013 Кирил Йорданов си взе последно сбогом с варненци, но си остави вратичка за реплика
Още новини от Национални новини:
Тържествената церемония по случай 6 май: Без военен парад, но със...
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години
Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпро...
Днес и утре магнитните бури са толкова силни, че могат до доведат...
На днешния празник: Има 3 забрани и 23 традиции, които трябва да ...
Военният министър каза кога ще дойдат първите изтребители Ф-16 в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).