Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Милен Керемедчиев: Внимателно подбрано проникване и пречистване, дните на този политик обаче вече са преброени
Автор: Йоланда Пелова 19:15 / 30.10.2023Коментари (0)1219
© Фокус
Изключително противоречива е вече личността на Бенямин Нетаняху. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. 

"Започвайки своята предизборна кампания преди началото на своя мандат, той дойде с обещанието, че ще повиши сигурността за всеки един израелски гражданин. Той се представяше за силния човек, за човека, който може даже и с коалиция с крайнодесните националисти от една страна, от друга страна – с армията, да гарантира Израел да бъде несъкрушима сила в региона и тя да продължава да показва своята мощ. Видя се всъщност, че Израел може да бъде наранен от своите противници, може да прокърви и това нанесе един траен имиджов ефект върху това Израел да продължава да се смята за военен лидер и от гледна точка и на разузнаването, което имаше в региона", коментира Керемедчиев.

По думите му арабско-мюсюлманският свят е в еуфория, защото мита за непобедимия Израел се е развенчал: "Много повече такива формирования биха се опитали да проведат такъв тип операции, виждайки успеха, който имаше нападението на "Хамас“. Така че според мен – да, в момента Израел е във война, както обяви и премиерът Нетаняху, но в крайна сметка неговите дни според мен са преброени, защото след приключване на военните действия, след отрегулиране,  на конфликта от горещ отново на замразен, израелските граждани ще потърсят сметка на политиките на Нетаняху, които по-скоро бяха разединяващи обществото.

При всички положения, ако не след месеци, то след година според мен неговото бъдеще е ясно и то стои извън активната политика на Израел", каза Милен Кередчиев.

Според него това, което се случва в Близкия изток в никакъв случай не е пълномащабна операция: "Има все по-сериозно проникване на военна техника и военни в Ивицата Газа, но тя, както се вижда, по-скоро е в една зона около изградените бетонни заграждения, които отделяха Ивицата Газа от израелските територии. По-скоро това е прочистване на периметър, който е по границата на това съоръжение. Нищо чудно и е много възможно израелската армия да създаде буферна зона, т.е. зона, в която да няма никакво присъствие на палестинци, по цялото протежение на 40-километровата граница между Газа и израелските територии. Тази операция при всички положения е много внимателно подбрана, защото пълномащабната операция все още не е одобрена и от премиера Нетаняху. А и натискът на САЩ за въздържане на Израел от такава операция също е много, много силен, защото в крайна сметка тук говорим преди всичко за възможност за освобождаване на още заложници. Видя се, че с подкрепата на Катар това е възможно. Така че тук не можем да говорим за момента за една разгръщаща се операция, а по-скоро за проникване и прочистване, отколкото за мащабни такива действия", обясни Керемедчиев.



Още по темата: общо новини по темата: 339
08.05.2024 »
04.05.2024 »
03.05.2024 »
26.04.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: