Министър Московски разпореди засилване на контрола на превозите на деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:24 / 01.06.2017
1710
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди засилване на контрола на превозите на деца и ученици. Инспекцията е част от мерките за подобряване на пътната безопасност, предприети по повод Международния ден на детето - 1 юни и предстоящите ваканционни пътувания през летните месеци.

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" съвместно с Пътна полиция ще проверяват за спазване на нормативните изисквания и техническата изправност на всички автобуси, превозващи деца и ученици. Контролът ще засегне и правоспособността на водачите, както и наличието и редовността на документите им. Ще се следи за нарушения на времената за управление и почивки на водачите, употребата на алкохол и спазването на правилата за движение по пътищата.

Основната цел на проверките е чрез осъществяването на постоянен контрол да се подобри безопасността и сигурността на децата и учениците на пътя. 

Контролните органи очакват сериозна ангажираност по темата от страна на директорите, училищните ръководства и родителите, така че да не се допуска неизрядни превозвачи и водачи да извършват превози на деца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).