Министър Нанков тръгва на инспекция по булевардите в ремонти из Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:57 / 16.03.2018
8493
Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще посети Варна. От 10,00 ч. министърът ще направи инспекция на ремонта на бул. "Приморски“ в района на Летния театър. В 10,40 ч. той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма "Региони в растеж“ ремонти на ул. "Мара Тасева“ и бул. "Първи май“ в кв. "Аспарухово“ на кръстовището между двете улици.

В 11,00 ч. Николай Нанков ще направи и оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. "Аспарухово“. Мястото на проверката е под Аспаруховия мост.

От 11,10 часа министърът ще инспектира строежа на бул. "Левски“. Проверката ще бъде в началото на ул. "Георги Пеячевич“.

Очаква се министърът да даде повече информация и внесе яснота за бъдещите големи инфраструктурни проекти, които засягат морската столица, както и за предстоящия ремонт на останалата част от Аспарухов мост, който се очаква да стартира след активният летен сезон.  

Репортерска проверка установи, че районът около стадион Спартак по трасето на бул. "Левски" е като след бомбардировка. Огромни изкопи и купчини пръст са основният пейзаж в този участък. Вече е асфалтирано част от едното платно откъм страната на РЗИ, а движението се извършва двупосочно в другото платно. Преминаването за автомобили, автобуси и пешеходци е истинско изпитания.

Припомняме, че от общината вчера взеха някои решения с цел да облекчат задръстванията в града. Сред тях е и варианта да бъдат спирани светофарите на възлови кръстовища и да бъде поставян регулировчик, който да съдейства за облекчаването на трафика. Двупосочна става ул. "Бачо Киро“, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура“ във Варна.

Виж коментарите (5)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).