Министър Николай Милков се срещна с министъра на външните работи на Йордания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 24.11.2022
703
Министър Николай Милков проведе двустранна среща с Айман Ал-Сафади, заместник министър-председател и министър на външните работи на Хашемитско кралство Йордания, в рамките на седмия Регионален форум на Съюза за Средиземноморието, който се провежда на 23-24 ноември в Барселона. Затова съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Във фокуса на разговора бе развитието на двустранните отношения в редица области от взаимен интерес - икономика, туризъм, култура, образование, сигурност. Oбсъдена възможността за създаване на българо-йордански бизнес съвет. Потвърдена бе готовността на България да бъде домакин на среща в рамките на "Процеса Акаба" и бе подновена поканата за посещение у нас на Н. В. крал Абдулла Втори.

Обект на дискусията бяха и редица теми от международния дневен ред, като енергийната криза, продоволствената сигурност, незаконната миграция, Близкоизточният мирен процес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).