Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Павлова разпореди проверка на дейността на "Геозащита" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 11.03.2015Коментари (0)998
© Impact Press Group
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди проверка на дейността на държавните дружества "Геозащита" ЕООД - Варна, Плевен и Перник във връзка с излъчен материал на БТВ за извършване на строителство в свлачищни територии.

26 март 2015 г. е срокът, в който Инспекторатът на министерството и Дирекцията за национален строителен контрол трябва да обявят резултатите от нея. До приключването й "Геозащита" ЕООД - Варна преустановява провеждането на инженерно-геоложки проучвания и проектиране за частни инвестиционни намерения. В този период дружеството ще продължи да изпълнява задълженията си по регистриране и мониторинг на свлачищните райони.

До 9 април 2015 г. ДНСК ще провери по документи и на място дали се спазват условията на заповедта на министъра на териториалното развитие и строителството от 1997 г. за строителна забрана в свлачищните територии на общините Варна, Аксаково, Балчик и Каварна, както и дали се изпълняват задължителните изисквания в предварителните разрешения за тези райони при издаване на разрешения за строеж в тях. Предмет на проверка ще бъде също спазването на указанията на МРРБ за назначаване на специализирани състави на експертните съвети по устройство на територията към съответните общини за разглеждане на инженерно-геоложки проучвания в свлачищни райони и законосъобразността на изградените постройки.
Кметовете на четирите Черноморски общини трябва да представят в министерството актуални кадастрални данни с нанесени граници на строителната забрана. В резултат на направена от тях проверка трябва да бъдат премахнати съществуващи попивни ями и да се осигури нормална експлоатация на изгребни ями там, където е необходимо.

"ВиК" ЕООД - гр. Добрич и "ВиК Варна" ООД ще ревизират съществуващите водопроводни и канализационни проводи и съоръжения в териториите с наложена строителна забрана. При необходимост те ще трябва да предприемат действия за привеждането им в съответствие с изисквания на Наредбата за проектиране на геозащитни строежи, сгради и съоръжения в свлачищни райони.

Към министъра на регионалното развитие и благоустройството ще бъде създаден Експертен консултативен съвет за решаване на проблеми, свързани с геозащитна дейност. В зависимост от специфичните задачи в него ще бъдат привлечени специалисти от различни научни организации и институти, включително от Българската академия на науките, и независими експерти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: