Министър Стойчева: Активно работим по 6 проекта за автомобилната индустрия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:23 / 26.07.2023
457
Активно работим по привличането на инвеститори в България от аутомотив сектора. В момента в процес на сертифициране в областта на автомобилната индустрия са 6 проекта с инвестиции в размер на 100 млн. лв., които ще разкрият около 500 нови работни места. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на форума "Автомобилната индустрия среща властта“, който се проведе в София тех парк с участието на над 100 представители на сектора, съобщиха от пресцентъра на Министерство на иновациите и растежа.

"Министерството поставя като свой приоритет развитието на високотехнологичните иновации, те ще са на предна линия в посока на ребрандиране на България като дестинация, където се създават нов вид продукти и услуги с висока добавена стойност и които са на основата на интелектуалния капитал“, каза тя.

Министър Стойчева подчерта, че аутомотив индустрията е изключително важен партньор за Министерството на иновациите и растежа. "Ние виждаме в представителите на сектора създателите на тази нова вълна на иновации, които развиват продуктите си на основата на научна и развойна дейност“, добави още тя.

Пред представителите на Аутомотив Клъстер България и Асоциацията на автомобилните производители министър Стойчева подчерта като ключово взаимодействието на МИР с автомобилната индустрията с цел привличане на значими компании от сектора у нас.

По думите на заместник-министъра на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов през 2023 г. е сертифициран един проект в сектора на стойност около 14 млн. лв. и заявени 330 нови работни места.

По данни на Аутомотив Клъстер България над 85 хиляди души са заети в автомобилната индустрия у нас. Събитието, което се проведе в София тех парк, беше открито от президента Румен Радев и на него присъстваха над 100 представители на сектора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).