Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Зарков към служителите във Врачанския затвор: Трудът ви е много отговорен
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 27.10.2022Коментари (0)1571
©
Условията на труд на надзорно-охранителния състав, нагласите на служителите към готвените поетапни промени за смяна на работния режим в пенитенциарната система, както и условията на лишените от свобода – мъже и непълнолетни лица, бяха сред акцентите на посещението на министъра на правосъдието Крум Зарков в затвора-Враца, съобщават от пресцентъра на Министерството.

Това е деветият затвор, който правосъдният министър и неговият екип посещават за времето на мандата на служебния кабинет.

На място министърът бе информиран, че лишените от свобода, настанени в корпуса на затвора и в затворническите общежития към него, са общо 424, общият брой на надзорно-охранителния състав – 217. Психолозите са четирима, инспекторите социална дейност и възпитателна работа - 15.

Трудът ви е много отговорен, каза на служителите министър Зарков. С ръководството на затвора той обсъди препоръките и настояването на Комитета против изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание към Съвета на Европа по повод работните смени на надзорно-охранителния състав.

Във Враца министър Зарков, ресорният заместник-министър Мария Павлова и главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха Поправителния дом за непълнолетни младежи. Единственото място за лишаване от свобода на непълнолетни младежи в страната е преместен от Бойчиновци към Врачанския затвор през 2018 г. В него към момента са настанени 12 момчета на възраст от 16 до 18 години. С тях се занимават 11 инспектор-педагози.

Министър Зарков провери на място и дейностите по изграждането на ново общежитие към затвора. То ще бъде с капацитет 250 лишени от свобода и ще отговаря на всички европейски изисквания. Строителните дейности по преустройството на съществуваща сграда, която е в непосредствена близост до корпуса на затвора, се финансират по Програма "Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. По предварителни разчети, обектът трябва да е готов до средата на следващата година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: