Министър Зарков подписа важно споразумение със синдикатите от ГДИН и ГДО

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
16:35 / 07.02.2023
1701
Министърът на правосъдието Крум Зарков подписа споразумение с всички синдикати от системата на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция "Охрана“ (ГДО). Това информираха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Подписи под документа в кабинета на министъра сложиха председателите на Съюз на синдикални организации в системата на МП – Иван Иванов, Синдикат на служителите на затворите в България – Ясен Тодоров, Синдикат "Охрана“ – Петко Чалъков, Синдикат на пенитенциарните служители – Иван Иванов, както и на новоучредените Синдикат на служителите в МП – Ваня Тихова и Синдикат на служителите в ГДИН – Пролет Николова.

Споразумението урежда сътрудничеството между министъра и синдикатите при осъществяване на социалния диалог в МП за гарантиране и защита на служебните, социално–икономическите и професионални права и интереси и за подобряване на жизненото равнище на държавните служители в ГДИН и ГДО – членове на синдикатите. То се сключва за срок от три години и влиза в сила от днес.

"Благодаря за инициативата и извършената работа. Това споразумение е в общ интерес“, каза министър Зарков на синдикалистите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).