Мис Кисело мляко: COVID-19 е интересна пиеса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:46 / 12.06.2020
2665
Марина Георгиева е носителка на няколко корони за красота – "Мис Родопи 2016“, "Мис София 2018“, "Мис Лято 2019“. Заедно с това е дипломирана актриса и музикантка, а отскоро е част от групата на Ловешкия драматичен театър. Инструктор е по канго джъмпс, а любовта е открила в лицето на Михаил Рядков - сина на актьора Стефан Рядков. Ето какво каза тя пред "България днес".

- Марина, да започнем от първата ви титла. Спечелихте конкурса "Мис Родопи 2016“ и станахте Кралица на киселото мляко. Защо на млякото и какви спомени пазите от надпреварата?

- За пръв път през 2008 г. представители на китайската компания Bright Dairy посещават село Момчиловци и според специалистите на компанията факторите, на които се дължат доброто здраве и дълголетието на родопчани, са полезните свойства на киселото мляко и природните дадености на Родопа планина. Затова създават собствен продукт с името "Момчиловци". Спомените ми са свързани предимно с тежки репетиции, вкусни родопски ястия и земните и добродушни родопчани. Конкуренцията беше голяма, имаше опитни моделки, с много конкурси зад гърба си, а аз бях едно момиче, което обича Родопите и е дошло да си пробва късмета. Не очаквах, че от един такъв конкурс ще имам шанса да отида два пъти до Китай и да снимам реклама там.

- След това спечелихте и титлата "Мис София 2018“. Как се постига завладяването и на Родопите, и на столицата?

- Не ми е било мечта да бъда мис. Следвах интуицията си за участието и в двата конкурса и не съжалявам. Беше интересен и различен опит. На самите конкурси бях естествена, усмихната, леко обрана и затворена спрямо другите участнички и не исках да печеля на всяка цена. Визията далеч не е най-важното качество, с което се определям или по което съдя за хората.

-Дипломирана актриса сте. Разкажете ни за работата си за Драматичния театър в Ловеч. В какви роли обичате да се превъплъщавате, в какви постановки участвате?

- Актьорското майсторство беше втората ми любов след музиката. Когато се дипломирах, се страхувах да отида в театър, но сцената много ми липсваше и така преди 6 месеца станах част от трупата на Драматичен театър - Ловеч. Оказа се, че не е толкова страшно да излезеш от зоната си на комфорт. Това е голяма част от този занаят. Попаднах в красив град сред прекрасен екип, който ме прие с отворени обятия. След завършването си нямам театрален опит, само пред камера, и на този етап всяка роля ме учи на нещо и ми е ценен опит. Привличат ме дълбоките и сложни образи с много слоеве под повърхността. Харесвам психологически театър с герои и сюжети, които те хващат право за душичката и не те пускат до края на спектакъла, а и след това. Дебютната ми роля е Дона в спектакъла "Илинден" по текстове на Димитър Талев и Пейо Яворов. Режисьор е директорът на театъра Биляна Петрова. Преди да обявят извънредното положение, бяхме на седмица от премиерата на детски спектакъл с маски "Кучето с цвят на небе" с реж. Дарко Ковачовски.

- Липсва ли ви театърът? Трябва ли залите и салоните за изкуство вече да се пълнят на максимален капацитет?

- Разбира се, че ми липсва. Няма как нещо, което ти носи радост и правиш с любов, да не ти липсва. Иска ми се след тази дълга пауза залите отново да са пълни, но кога ще се случи и кое е най-правилно в тази ситуация, можем само да гадаем. Знам, че искам да можем да работим, без да се притесняваме от контакт и без публиката да се страхува. Интересна пиеса е този COVID-19, с нетърпение чакам да видя последното действие.

- Как прекарахте времето на домашна самоизолация? Репетирахте ли роли? Направихте ли нещо иновативно?

- По време на изолацията съумях спокойно да приема обстоятелствата, без да се ядосвам или да изпадам в паника, и се съсредоточих върху времето, което имам за себе си и близките си. Не репетирах роли, но минавах текстове от време на време. Поръчах и няколко книги с пиеси и заедно с приятеля ми си разпределяхме ролите и четяхме. Тренирах вкъщи. Основно почистих дома си, което с постоянните пътувания София - Ловеч и турнетата с театъра не успявах. Прочетох книги, които съм отлагала. Гледах филми, за които не съм имала време. Започнах да готвя, което беше нещо ново и странно за мен, но мисля, че започна да ми се получава. За разлика от повечето хора, не ми беше скучно, нито тежко.

- Завършили сте Националното музикално училище. Освен носителка на титли за красота и актриса сте и с музикален талант. Три в едно! Разкажете ни за музиката и увлечението към нея.

- Пея от 7-годишна и това беше първото нещо, върху което интересът ми трайно се задържа като дете. Започнах във вокална формация, след което ме приеха с китара в музикалното училище във Варна. На 15 години посетих 5-седмичен курс по R&B пеене в колежа "Бъркли" в Бостън. Там открих, че мога и да пиша песни. Имам няколко мои парчета с клипове под псевдонима Mayrah. Смених специалността на поп и джаз пеене и завърших в София.

- Разкажете повече за себе си - къде живеете, какъв характер сте, какво е вашето семейство.

- Живея в София през повечето време. Когато имам репетиции или представления, съм в Ловеч или в който град гостуваме. Скорпион съм и имам силен характер. Сбор от противоречия. Амбициозна съм, прекалено чувствителна, отдадена, откровена, позитивна или пък емоционална и драматична, винаги в крайностите. Семейството ми е нещото, което ми дава опора и носи "вина" да следвам мечтите си и да се занимавам с всичко, което пожелая. От дете разговарят с мен като с възрастен и са ме научили да имам мнение, да съм отговорна и да взимам решения сама. Винаги ме подкрепят за всичко и вярват в мен повече от мен самата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1312):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
13.10.2020 Изненадващ заместник на Георги Любенов след положителния тест за COVID-19
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).