Митничари от Малко Търново откриха контрабандни медицински маски

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
16:14 / 27.02.2020
1045
Недекларирани 2000 броя медицински маски откриха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново, при проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Колата, марка "Ауди“ с румънска регистрация, е пристигнала на митническия пункт на входящо трасе от Турция на 26.02.2020 г. късно вечерта. Шофьорът и неговият спътник, румънски граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажното отделение на автомобила, укрити под лични вещи, 40 кутии съдържащи по 50 броя медицински маски, във фабрични опаковки с надписи на турски език.

Установено е, че медицинските маски са собственост на шофьора на автомобила-румънски гражданин с адресна регистрация в град Констанца. Впоследствие той е  признал, че ги е закупил от Турция, евентуално с търговска цел.

Контрабандните общо 2000 броя медицински маски са иззети. Срещу румънския гражданин с инициали А.С. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).