Младеж намери и върна 340 лв. на дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:56 / 18.04.2017
1110
Младеж от Пещера е намерил портмоне с 340 лв. и ги е върнал е на собственика им. Оказало се, че това е дете, което било тръгнало по празниците да купува с родителите си обувки от известното с обувните си фирми градче и изгубило парите. 

За късмет детското портмоне попаднало в ръцете на 31-годишния Вейсал Кърджалиев от Пещера, който издирил собственика на изгубената сума със съобщение в социалната мрежа. Случката се разиграла на 16 април. 

Младежът, който работел в един от цеховете за обувки, тъкмо се прибирал за дома си, когато на моста на Стара река недалеч от местно заведение намерил портмонето. Когато го отворил, видял банкнотите и първото, което си помислил, че някой е помрачил светлите християнски празници с тази загуба. 

Той почакал около половин час и се надявал, че този някой ще се върне да си потърси изгубеното, но напразно. Тогава решил да напише пост във " Фейсбук" и така собственикът на парите се намерил.Така в понеделник го открили в дома му непознат мъж и синът му. Заявили, че са изгубили портфейл, казали точно кога, посочили предполагаемото място, описали точно как изглежда портмонето и зарадвани от щастливия край, почерпили младежа за честната и доблестна постъпка.

Младият човек е доволен от постъпката си и си пожелава само едно - повече хора да постъпват така, ако попаднат в същата ситуация.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Димитър Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политиче...
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Лена Бориславова проговори за фалшифицираните документи
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).