Мъртвопиян шофьор излетя от пътя край Пазарджишко

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 31.05.2020
1625
Десетки административни нарушения и престъпления извършени от водачи са установени по време на провеждащата се акция на полицията по контрол на пътното движение в областта. Тя обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове. Специализираната полицейска операция обхваща територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включени екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.

Установени са водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Най-фрапиращият случая е констатиран снощи на улица в пазарджишкото село Овчеполци. Лек автомобил «ВАЗ» с водач К.Б.- 41г- от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. от село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на «Пътна полиция» тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол. Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Това е вторият подобен инцидент в областта. Припомняме, че на 24 май две възрастна жени починаха, а други бяха ранени след пътен инцидент на единия от входовете на пазарджишкото село Дебращица. 

Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил "Фолксваген" с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете. Спускайки се от местността "Добра вода" по посока за село Дебращица в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).