Мутафчиев: Византийците ни мразят в червата, ще почивам на Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (140)
16:34 / 16.06.2020
2165
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се възмути срещу хората, които се бяха наредили на километрична опашка, за да отидат на почивка в Гърция.

В понеделник над 15 хиляди туристи са влезли в Гърция само през граничния пункт "Кулата“ за първите шест часа след отпадане на седемдневната карантина, наложена от южната ни съседка.

"Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си“, заяви  пред Нова ТВ актьорът и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Той коментира и че със сигурност сред заминалите на почивка в Гърция има хора, които са получили помощи от държавата заради кризата с коронавируса.

Мутафчиев смята, че проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от българските туристи са други.

"Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим“, категоричен е Мутафчиев.

"Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията "Преоткрий България“, е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят“, заяви от своя страна Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По думите му в ситуацията на извънредно положение, което застрашава целия сезон, браншът дава всичко от себе си, за да подобри услугата.

Виж коментарите (140)

Още по темата (387):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край Варна са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).