НАП Бургас вади на тезгяха конфискуваните коли на пияните шофьори

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
10:18 / 24.11.2023
917
НАП Бургас е продал чрез търгове 27 автомобила, конфискувани и отнети в полза на държавата след присъди и решения на съда. Получените от тръжните процедури средства надхвърлят 50 000 лева.

Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества.  Други 11 автомобила са в процес на оценяване за обявяване за продан.

"Интересът към продажбите е голям, всичките са реализирани още на първа стъпка като в някои случаи имаме и сериозни наддавания от първоначално обявените цени. Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице. Времето за реализация на една продажба е около три месеца“, коментира началникът на отдел "Държавни вземания“ в НАП Бургас Ралица Куванджиева. 

Близо 650 000 лева са внесени от НАП Бургас от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали. Приходът е реализиран от проведените до този момент от отдел "Държавни вземания“ 41 търга. От НАП Бургас уточняват, че именно приходната агенция осъществява търгове на отнети в полза на държавата движими или недвижими вещи и имоти, след влезли в сила наказателни постановления на редица държавни институции или решения на съда.

Условията за провеждане на търговете, дните за оглед, списъците на вещите, размерите на депозитите, както и първоначалните продажни цени се публикуват и могат да се видят в Портала за продажби на НАП.

Виж коментарите (2)

Още по темата (45):
28.04.2024 Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъдие за пияни и дрогирани шофьори?
15.04.2024 Адвокат: Голяма тъпотия е да ти вземат колата при шофиране пиян, а да не ти я конфискуват, ако убиеш човек на пътя
15.04.2024 Адвокат: Дори да променят Закона, отнетите автомобили на пияни и дрогирани няма да бъдат връщани
15.04.2024 Глоба до 100 000 лв. да замени конфискацията на автомобили?
12.04.2024 ВКС: Глобите и конфискуването на автомобил, когато не е собственост на извършителя на престъпление, са противоконституционни
07.03.2024 Ако искате да си купите изгодно автомобил, до дни НАП ще ви даде тази възможност
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).