Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
НСО отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България
Автор: Екип Varna24.bg 17:56 / 12.09.2022Коментари (0)901
© НСО
Националната служба за охрана отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България, съобщиха от пресцентъра на НСО.

Националната служба за охрана (НСО) е способна успешно да изпълнява мисията и задачите си във всякакви условия, включително в зони на конфликт. НСО не допусна преки посегателства срещу личностите, които е призвана по закон да пази, нито допусна охранявани от службата институции да бъдат обругани, а хората зад техните стени – унизени. Това заяви началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев в обръщение към служителите по случай професионалния празник на службата.

На закрита церемония Националната служба за охрана отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България. Церемонията уважиха президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, ръководители на службите за сигурност и обществен ред. Празничен водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Началникът на НСО отчете, че службата не е допуснала нито един сериозен инцидент по вина на нейни служители.

"Не допуснахме компромис с най-високите стандарти в своята работа, със собствения си професионализъм и с неписания кодекс на нашите чест и достойнство, които продължават да търпят изпитания винаги, когато политическите борби вземат връх в обществения дневен ред“, заяви бриг. ген. Тонев пред състава на НСО.

Въпреки предизвикателствата и хроничните ограничения, ръководството на НСО полага изключителни усилия за мотивацията на състава на службата, чийто възнаграждения остават сред ниските в сектор "Сигурност“. "Правим възможното и за подобряване на материалната база и за плавно обновяване на техническите средства, които използваме, за да изпълняваме задачите си“, посочи още началникът на НСО.

"В условията на продължаваща политическа нестабилност в страната ни, в среда, процесите в която трудно могат да бъдат прогнозирани дългосрочно, длъжни сме да бъдем още по-мобилизирани и прецизни в нашата работа. Затова ще си позволя да ви напомня, че доверието винаги стъпва върху честност, постоянство и лоялност. Лоялността към Националната служба за охрана е лоялност към българската държавност. Тя не търпи никакви компромиси с общия ни дълг и с нашата чест да служим на Родината“, обърна се бриг. ген. Емил Тонев към служителите на държавната охранителна служба по повод професионалния им празник.

В приветствието си към ръководството и настоящи и бивши служители на службата държавният глава Румен Радев подчерта ролята на НСО в общата система за национална сигурност на страната във времена на увеличаващи се рискове и заплахи.

"Преодоляла множество изпитания, устояла на драматични политически превратности, многократно трансформирана, службата доказа своята необходимост и жизненост“, заяви президентът. Румен Радев приветства усилията за издигането на престижа и авторитета на НСО, както и за подобряването на подготовката и мотивацията на състава.

Държавният глава изрази благодарност към служителите на НСО, които с достойнство и всеотдайност изпълняват служебния си дълг, демонстрирайки професионализъм и себеотрицание, въпреки многобройните предизвикателства и популистките опити за посегателства върху службата.

На церемонията четирима служители на НСО бяха наградени за цялостен съществен принос към дейността на службата, за професионално изпълнение на важни служебни задачи и за заслуга към националната сигурност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: