Надежда Нейнски: Ще има опит да се разруши това, което се гради между ГЕРБ - ПП-ДБ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:44 / 23.05.2023
806
Вариантът ни за излизане от дълбоката криза бе със силно евроатлантическо мнозинство. Ако видите международната преса какво пише днес за нас - че прозападните сили ще изведат България от кризата. Това заяви бившият външен министър и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски в ефира на bTV.

"Смятам, че споразумението между ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България можеше да бъде направено и по друг начин. В момента отговорността е на тези, които взеха това решение, а именно лидерите на двете формации. Тя е изключително голяма. Те си нямат доверие, но трябва да започнат да го изграждат. То може да се изгради през една пътна карта за реформите“, обясни дипломатът.

"Това, което се създава в момента има своите душмани отвсякъде. Доста тъмни сили в държавата изразиха своето разочарование от този ход. Затова очаквам да има опит да се разруши това, което се гради. Единственият начин да се пребори разочарованието на избирателите е да има бързи и дълбоки реформи, които да удовлетворят обществото“, смята Нейнски.

"Ясният партиен ангажимент, който поеха двете политически сили, показва, че те пряко се ангажират с управлението. Можеше да бъдат избрани равен брой експерти от всеки отбор. Не трябва да минава на заден план идеята за скрепяване на доверието. Ако има доверие – ще се намери формула, ако няма – ще бъде голямо изпитание. Местните избори ще са едно изпитание за проекта“, предупреди бившият външен министър.

"Добро или лошо това решение, трябва да се обясни на избирателите. Много от тях останаха разочаровани. Трябва да помислим и за големият брой хора, които не излязоха да гласуват на изборите и дали сега няма да изберат политическа сила“, допуска тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).