Най-нашарената българка: Боите за татуиране не са по-вредни от луканките по магазините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:38 / 18.02.2020
3562
Най-нашарената българка Поли Бобева скочи срещу планираната забрана за цветните татуировки. Мацката с изцяло изрисувано тяло твърди, че боите са напълно безвредни. Цветните бои за татуировки да бъдат забранени, поиска Европейската агенция по химикалите. Причината - съмнения, че пигментите в тях са канцерогенни и рискът от ракови образувания е по-голям. Зелените и сините цветове вече са забранени в определени бои за коса по същата причина. Поли е изрисувала цялото си тяло

"Изкуствено се спекулира със забраната и опасността от цветните татуировки. Германия спомена за евентуална вреда от само два цвята - син (15) и зелен (7). А спекулациите стигнаха до там, че трябва забрана изцяло на цветните татуировки", ядосана е Бобева.

"Боите за татуиране представляват растителни пигменти, които са органични. Извличат се от цветя и са в прахообразен вид. В техния състав присъстват багрила с пропиленглекол и дестилирана вода, които са биоусвоими. За разлика от химичните багрила в храните. Предлагат се легално оцветители за детски храни дори, за сокове, дъвки, бонбони. Една луканка да се купи, на етикета пише Е120, което си е чист оцветител", разясни най-татуираната българка. Самата тя има множество зелени, червени и сини татуси по тялото си.

"Европа налага техните стандарти, но не винаги те са критерий за качество. В Германия вече започна подписка за отмяната на тази абсурдна мярка при боите за татуировки. В България още през 2003 година въведоха забрана за използването на мастила и бои с опасни химични вещества. Затова е и трудно да се правят ярки цветни татуировки. С тукашните бои не стават толкова пъстри. У нас тези мерки са напълно излишни. Най-много те да доведат до проверки и глоби за работещите в тату студиата", сподели още Поли Бобева пред "България днес".

Поли е изрисувана почти изцяло от горе до долу. Признава, че все още има една малка част от тялото, която е останала свободна за татуировки. "Татуирана съм по цялото тяло с изключение на горната част на гърба. Веждите, очната линия и околоустния контур съм си татуирала сама. Тази визия на татуиран грим се нарича "Стил Чола" и произхожда от предградията на Мексико", обяснява маниачката.

"Имам и много пиърсинги. Част от тях са по ареолите на гърдите, интимната област и езика. Единствената оперативна естетична корекция, която имам, е 800 кубика силикон в гърдите. Най-голямата страст си ми остават татуировките. Моето тяло е моята неприкосновена собственост. И да използвам мастило върху кожата ми си остава мое право!", категорична е Поли. По тялото й има и някои скандални татуировки. На задните й части например е написано на английски език: "Целуни това".

Виж коментарите (5)

Още по темата (1312):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
13.10.2020 Изненадващ заместник на Георги Любенов след положителния тест за COVID-19
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).