Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наш издател пише до "Гардиън": Твърде безинтересна ли е България за вас?
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 11.08.2020Коментари (13)1537
©
Пловдивският издател Манол Пейков публикува на своята стена във фейсбук мейл, който е изпратил до един от най-сериозните и влиятелни вестници в Европа - "Гардиън". В своето писмо той обръща внимание на динамичните събития в страната през последния месец. Пейков призовава британската медия да направи обективен репортаж за обстановката в България. Защото, по неговите думи, "българската олигархия е овладяла 90% от важните новинарски източници у нас". 

Ето писмото му:



Уважаеми пазители,


Живея и работя в България. Имах многобройни възможности да напусна, но изборът ми винаги е бил да остана.

Обичам България и вярвам в бъдещето на България като неразделна част от демократична Европа.

Аз съм последовател и поддръжник на Гардиън повече от десетилетие. Но намирам, че репортажът ви за България много липсва.

Не мога да не се зачудя: в кой момент от славното ви пътуване към това да се превърнете в един от най-надеждните либерални новини в Западния свят загубихте България от умствената си карта?

Твърде малък ли е? Твърде ясно ли е за теб? Твърде периферно? Твърде безинтересно?

Протестите срещу корупцията и в подкрепа на върховенството на закона вилнеят повече от месец тук.

Миналата седмица Politico публикува статия (според мен: първата ясна статия за ситуацията в България в западната преса от много дълго време), която вече няколко дни надмина рейтинга на читателите. Ето го:

https://www.politico.eu/article/bulgaria-hristo-ivanov-eu-credibility-at-stake/

Уважаеми пазители,

Вероятно знаете това, но нека ви напомня все пак: през последните десет години България падна в световната класация за свободна преса от 38-то до 111-то място.

Честните медии (такива, които не прибягват до фалшиви новини и клевети срещу всеки опонент на правителството) са малко и далеч между тях в България тези дни. Поддържаната от клептократичната държава българска олигархия държи 90 % от важните новинарски аутлети в ръцете си.

Това всъщност е съществена част от причината младите хора да наводняват улиците напоследък.

И затова имаме нужда от теб толкова много.

Нуждаем се от вашата журналистическа почтеност, безстрашното ви докладване и лидерството ви, за да запазим обществената абстиненция на политическите събития, които се провеждат в Европа в тези трудни времена И най-важното: непрекъснатото търсене на смисъла зад тези събития, което е квинтесенциална характеристика за Гардиън, която обичам и следвам.

Не ни пренебрегвайте.

Бъди до нас.

И не забравяйте: случващото се в периферията често се разкрива за базисните процеси в центъра, отколкото човек може да си представи.

Най-сърдечни пожелания

Манол Пейков

Издател, Джанет 45

Plovdiv, Bulgaria



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Целия проблем на човека е , че Тотев не му даде да краде от Пловдив 2019 а той още не разбира защо...Ако не беше майка му вероятно щеше да нагъва телове за матраци в ТЕД, ако го вземат все пак...
0
 
 
Ами балък,какво да обръщат внимание като има 40 маймуни на орлов мост,а по пишман протестите по 400 човека на кръст и то само в СФ.Която и държава да хванеш по света с митинги,то те са по 50-60 000
0
 
 
Да трябва да се обърне внимание на тази държава достигнала до 111 място по свобода на медиите.Мутри и мафиоти управляват и харчат като за последно.
+1
 
 
Този човек си мисли,че като е син на Божана Апостолова всичко му е позволено.
+1
 
 
Те Гардиън нямат политически анализатори и кореспонденти във всеки район по света или държава и хич не са наясно за протестите. Сигурно нямат и информация ,кой ги организира и за какво. Хубаво,че безделния бездарник на Божана Апостолова се е сетил да им каже. Ако не беше син на майка си ,щеше сигурно да си навън и да лепиш тапети. Но нали тук има купанка ,за какво ти е да ходиш навън.Измекяр.
0
 
 
Медиите докараха войната в Сърбия.Кога Англия е помагала на някоя държава?
+3
 
 
Уважаеми пазители, първо се запознаете с този млад капиталистИН,с неговата рода и тогава ще ви стане ясно КАКВО и от КОГО се дирижират протестите! Защото колкото и да се пребоядисват такива като това леке,си остава леке,комунистическа издънка,чиято майка,партиен секретар на Полиграфията,е в челните редици на червените подтисниците,враг на всяко демократично слово!Тя е един от организаторите на подписката и обругаването на поета Петър Манолов. Попитайте го този *млад капиталист* откъде и как са му дошли паричките? Аман от такива червени лайна,все мъчещи се да се боядисат в друг цвят и да се правят мъченици! Да,ама не!Защото ние помним!
+3
 
 
Лъснаха пак Дай Българистките лъжи. Подмолния им начин на действане го гледаме вече повече от месец. Цял месец във всички медии се говори за тях, ама всъщност били предследвани. Започнаха протестите си за да замажат, че съветници на президента са продавали военни тайни, ама всъщност са против корупцията. И сега когато все по малко им вярват търсят помощ от чужбина. Гардиан трябва да им пишат статии и да им подкрепят протестите и фантасмагорийте. Европа трябва да се намеси и да махне избраното правителство, защото не могат да вземат 2 %. И това са "интелектуалците" на България "гласът на младите" Евтини превратаджии.
+1
 
 
То от това може да се направи виц ... По времето на Майдана един украински издател писал до Новости "Твърде безинтересна ли е Украйна за вас"
0
 
 
НАПРОТИВ! ВСИЧКИ ХИЕНИ ОТВЪН Я ИСКАТ И ЧАКАТ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИМ!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: