Не е за вярване какви културни ценности откриха в кабинета на висш полицай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:25 / 02.06.2021
1241
Прокуратурата показа културните ценности, открити при обиска в кабинета на Ангел Папалезов, началник на сектор "Културно-исторически ценности" в ГДНП.

Разследващите влязоха снощи в Дирекцията и провериха кабинета на Папалезов. Обиски имаше и в дома на полицейския директор.

Според съобщението на прокуратурата в кабинета на Папалезов са намерени монети, част от които са били професионално увити и пакетирани, с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, например, е посочена цена 3400 евро.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода на монетите. Според първоначалните данни те вероятно са от времето Древен Рим и Древна Елада, съобщава Нова.

От държавното обвинение съобщават още, че при обиска са открити и иззети мобилни телефони, над 10 флашки, CD-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, които имат връзка с разследването. То е за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари.

В кабинета на Папалезов са намерени множество визитки на ръководителя на фондация "Тракия“ и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта, се казва още в съобщението.

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

Папалезов е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група.

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция "Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).