Не й се размина! Оставиха украинската каналджийка в ареста!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:53 / 08.09.2022
624
Украинката Алла Гарбар, която бе задържана в Бургас за трафик на мигранти, остава в ареста. Това реши току-що Бургаският районен съд, предаде репортер на Burgas24.bg.

Гарбар заяви пред съда, че е превозвала деветимата сирийци, понеже била изнудвана за пари и се извини за постъпката си. Същевременно с това каза, че хем разбира, че за втори път нарушава закона, хем не знаела, че е незаконно да се превозват бежанци от една точка до друга.  

Както съобщихме Гарбар е била осъдена за каналджийство преди по-малко от месец. Тя е със статут на чужденец с временна закрила, предоставена през месец юни тази година и е пребивавала в Бургас.  На 24 август 2022 г. Районен съд Трън я е признал за виновна, че територията на Трън е подпомогнала група чужди граждани да преминават през страна. Осъдена е на 10 месеца "Лишаване от свобода", изпълнението на което е отложено за срок 3  години. "Престъплението, за което Районна прокуратура Бургас е повдигнало обвинение, е извършено в  изпитателния срок на предходното осъждане. Това означава, че в случай, че Районен съд – Бургас  признае обвиняемата за виновна по така повдигнатото обвинение - съответно й наложи наказание лишаване от свобода, то тя ще трябва да изтърпи както наказанието, наложено от предходната присъда, така и новото наложено", уточни пред журналисти прокурор Зорница Щърбева.

Деветимата сирийски граждани, които Гарбар е превозвала, са пътували от Област Бургас към София, от където е трябвало с друг транспорт да бъдат извозени за Западна Европа. Всеки един от мигрантите е трябвало да заплати по 4 500 евро за услугата.

Повече прочетете в нашата тема!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
08.09.2022 Ето с какви мотиви оставиха украинката Алла в ареста
08.09.2022 Хич не й е чиста работата на Алла! Съвсем скоро е била осъдена за каналджийство!
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
КНСБ: 50% процента от добавената стойност трябва да отива приорит...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Окончателно: Природният газ поевтинява с близо 10% през май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).