Нигерийци взимат нашенки за бели робини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 28.12.2015
791
Нигерийци наемат нашенки за работа като детегледачки в Обединеното кралство и основно в Лондон, но впоследствие ги превръщат в бели робини, които са държани заключени, без храна и вода и само със символично заплащане. 

Случаите са много и основна вина за това имат фирми посредници у нас, които залъгват кандидатките за уж по-добър живот в чужбина. Повечето компании са дъщерни на нигерийската GEN122. Именно и заради това жените попадат в семейства с такъв произход, за които се твърди, че са много заможни и добри. Оказва се обаче, че първоначалните обещания нямат нищо общо с реалността.

От горчивия опит на една една българка, заминала да работи в Англия като детегледачка, се ражда фейсбук групата "Детегледачки в Англия". Тя е създадена с цел взаимопомощ. В нея всички дами, които са заинтересувани от работа като детегледачки в Англия или имат някакъв опит в професията, са свободни да задават своите въпроси или да споделят опита си. Не една и две са обаче историите, които разкриват нелицеприятната страна на професията.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).